Emilos resa

/Emilos resa
Laddar Evenemang

Emilo är en döv kille och varit det den större delen av livet. Det faktum är att han är lite annorlunda än andra. Han föddes som en tjej, men i tonåren kände han att det var något fel. Han var inte lycklig i sin egna kropp, det var som ett fängelse och han kände sig inte fri från sin könsidentitet.

Transsexualism var ordet som gjorde att Emilo insåg att han var en pojke fångad i en tjejkropp. Det har varit en lång resa för Emilo, från flicka till pojke. Han har träffat många hinder i det danska systemet och upplevt tre depressioner i samband med att han kände sig ensam och fängslad när han inte hade någon att gå till för att prata om sina problem. Han var ensam vid den tiden, så han var tvungen att vända sig till sociala medier där han hittade inspiration för att öka medvetenheten inom området.

Nu föreläser han i Danmark och gör videor till hans Facebooksida ”Emilo – The danish boy” där han berättar om hur han har det, hur man visar respekt för en transperson, varför det är viktigt att ge stöd till transpersoner och så vidare. Nu ska Emilo till Stockholm och föreläsa kring ämnet och om hans process.

Under föreläsningen berättar han om hur det känns att födas i fel kropp, vad omgivningen tycker och att det finns många psykiska påfrestningar.

Det är en bra möjlighet för dig få svar på dina funderingar om hur livet som en transperson är.

Alla är välkomna!

Datum: 5 april
Tid: 18.00
Plats: Dövas hus
I samarbete med Stockholms Dövas Förening.